Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Díszpolgárokat köszöntöttek

A Szeretjük Zuglót Egyesület négy alapító tagját ünnepelték a Szent István Zeneházban november 8-án.

A Kossuth-díjas Berecz András, a Príma Primissima- és József Attila-díjas Turczi István hatvanadik születésnapját ünnepelte, a Liszt-díjas, Érdemes Művész Záborszky Kálmán hetven éves lett, Baranyi László színművész pedig 90. életévét töltötte be idén. Ebből az alkalomból köszöntötte alapító tagjait a Szeretjük Zuglót Egyesület a Columbus utcai Zeneházban kedden.

Fotó: Képszerkesztőség

– Büszke lehet az a kerület, melynek ennyi kiváló művésze van – mondta Rátonyi Gábor, a házigazda egyesület alapító elnöke. – Ők nemcsak kiváló művészek, hanem lokálpatrióták is, akikkel együtt alapítottuk 11 éve ezt az egyesületet, és akikkel közösen számos fontos, máig élő hagyományt teremtettünk meg Zuglóban – tette hozzá.

Karácsony Gergely polgármester szerint nem véletlen, hogy a négy születésnapos a sok egyéb elismerése mellett zuglói díszpolgári címmel is rendelkezik.- A négy kiválóság élete, pályafutása, munkássága és zuglóisága is a teljességről szól, mint ahogyan a teljességről szólnak ezek a kerek évfordulók is. A teljességnek pedig van egy nagyon fontos eleme: a közösség, az a vágy, hogy másokkal közösen ünnepeljünk – hangsúlyozta a polgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb