Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tökéletes idősügyi stratégiát szeretnének

A kerület idősügyi stratégiájáról, valamint a nyugdíjasok ellen irányuló bűncselekményekről beszélgettek október 28-án az idősügyi kerekasztal résztvevői.

Tökéletes idősügyi stratégiát akarunk kidolgozni – kezdte beszédét Hevér László György, az idősügyi kerekasztal elnöke. Azt mondta, sokat egyeztetett Karácsony Gergely polgármesterrel, aki támogatja a stratégiát, de mindketten úgy látják, nincs értelme egy félkész, változtatásokra szoruló programot hirdetni. Megállapodtak egyebek mellett abban, hogy megvárják a főváros nyugdíjas otthonokkal kapcsolatos koncepcióját.

Hevér László György szeptemberben elindította az idősügyi konzultációt, amelynek keretében ellátogatott a kerület összes idősek klubjába, emellett felkeresi az érintettekkel foglalkozó intézményeket, szervezeteket azért, hogy a lehető legteljesebb stratégiát tudják megalkotni. A témával kapcsolatban továbbra is várja az észrevételeket, javaslatokat, ötleteket. Szeretné továbbá elérni, hogy a kerület költségvetésének egy százalékát költsék a nyugdíjasokra, és célja az is, hogy elnyerjék az Idősbarát Önkormányzat címet.

Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok szerint figyelni kellene arra is, hogy azok az idősekkel foglalkozó szervezetek is támogatást kapjanak, amelyek valamiért nem pályázhatnak az önkormányzatnál. Azt is javasolta, segítsék új nyugdíjas klubok létrehozását, és védjék meg az időseket az őket célzó bűncselekményektől.

A beszélgetésen részt vett a kerület rendőrkapitánya is. Váradi Attila elmondta, munkájuk során a ZKNP-vel karöltve kiemelt figyelmet fordítanak az idősekre, egyúttal azt kérte tőlük, hogy ha valamelyiküket megtámadják, becsapják, meglopják, ne szégyelljék bejelenteni a rendőrségen.

A kerekasztal társelnöke, Gyügyei Attila azt tanácsolta a nyugdíjasoknak, hogy ne legyenek olyan jó szívűek, és ne bízzanak meg mindenkiben.

Szabó Rebeka alpolgármester megköszönte Hevér László Györgynek, hogy szívén viseli az idősek sorsát, és sok javaslatot tesz annak érdekében, hogy javuljon a nyugdíjasok életminősége. Ezeket a jövőben is várják – tette hozzá az alpolgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb