Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tokiótól Tokióig

A Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium hagyományosan május végén tartja év végi díjkiosztó ünnepségét. A rendezvény rangját jelzi, hogy az olimpiai bajnokok, élsportolók a mai napig kiemelt figyelemben részesítik a hazai oktatás első olimpiai iskoláját.

A pénteki díjkiosztó a közelgő olimpia jegyében a Tokiótól Tokióig címet kapta, és idén is számos volt olimpikon és bajnok tisztelte meg személyes jelenlétével. Az 1964-es olimpia résztvevői közül többek között az egyaránt aranyérmes Hammerl László, Rejtő Ildikó, Dömölky Lídia, dr. Bodnár András, Szentmihályi Antal és Gelei József, illetve az ötödik helyezett hosszútávfutó, Sütő József is jelen volt az ünnepségen, csakúgy, mint a már olimpiai kvótát nyert hat sportoló közül az egyik, Érdi Mária vitorlázó is.

Emellett az iskola két legfrissebb büszkeségét, a magyar sport történetének első téli olimpiai aranyérmét nyerő Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoangot is visszahívták egykori iskolájukba. Olimpiai bajnokból egyébként sem volt hiány, hisz Faragó Tamás, Gedó György és Martinek János is ott volt a nézők között.

Fotó: Képszerkesztőség

A Csanádi-nap hagyományai szerint a résztvevők megkoszorúzták Csanádi Árpád, Schlegel Oszkár és Deák Ferenc emléktábláját, illetve idén is felavattak egy olimpiai bajnokról elnevezett tantermet. Az idei névadó a magyar sport történetének ötvenedik olimpiai aranyérmét szerző és éppen ötven éve elhunyt birkózó, Szilvásy Miklós volt.

A díjkiosztón az intézmény legrangosabb elismerését, a Csanádi-díjat a 12. évfolyamos sportlövő, Tamási Péter kapta, az Elek Ilona-díjat a 10. évfolyamos Polgár Csillag Virág taekwondós, a Schlegel Oszkár-díjat a 12. évfolyamos Takács István birkózó vehette át, emellett gazdára talált a Csanádi-plakett, valamint a sportági elismerések, a Deák Ferencről (labdarúgás), a Fábián Dezsőről (vízilabda), a Kozma Istvánról (birkózás), a Zsivótzky Gyuláról (atlétika) és a Harangi Imréről (küzdősportok) elnevezett díjak is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb