Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vastaps a pedagógusoknak

A Zuglói Önkormányzat a Columbus utcai Zeneházban köszöntötte a kerületi pedagógusokat május 31-én. A pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen a Zirzen Janka-díjat idén Árva Judit Sarolta, a Zuglói Óperenciás Óvoda intézményvezetője vehette át.

– Mindig őszintén gondoljuk a köszönetünket a nemzet napszámosai számára, akik sokkal inkább érezhetik magukat a nemzet lámpásainak. Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy valóban ne napszámosok legyenek – fogalmazott ünnepi beszédében Karácsony Gergely polgármester. – Az óvodapedagógusokkal könnyebb dolgunk van, mert ezek az intézmények még hozzánk tartoznak, így amikor jelezték, hogy gond van a bérekkel, és emiatt sokan elhagyják a pályát, azonnal támogatást nyújtottunk nekik. Az iskolai pedagógusok esetében azonban csak ez a pedagógus napi ünnepség áll rendelkezésünkre, hogy hálánkat, köszönetünket ki tudjuk fejezni – hangsúlyozta a polgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

Az idei ünnepségen az elismeréseket Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka alpolgármester, valamint Lévai Sándor önkormányzati képviselő, a Köznevelési, kulturális, ifjúsági és sport bizottság elnöke adta át a díjazottaknak. 50 éves diplomája elismeréséért Arany-oklevelet vehetett át Kiss Ferencné tanítónő, 65 éves szakmai gyakorlatáért Vas-oklevelet kapott Marti Györgyné, Szima-Mármarosi Andrásné és Tóth Jánosné óvodapedagógusok, míg 70 éves tapasztalatáért Rubin-oklevél elismerésben részesült dr. Bángyörgyi Béláné, Kalitz Andrásné és Sztankay Lászlóné tanítónő.

A díjazottak a fiatalabb pedagógus kollégáktól vastapsot kaptak, mint ahogyan vastapsban részesült a többi idei díjazott is. Elsőként a Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetettjei: Bajdik Miklósné, Csákváriné Kovács Erzsébet, Horváth Márta Erzsébet, Juhász Lászlóné, Kígyósné Dankó Ágnes, Pethő Imréné, Petrovcsik Tünde és Vizy Gyula Ottóné óvónők, majd az idei Brunszvik Teréz-díjas Farkas Tiborné óvodavezető, illetve a Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díj kitüntetettjei, Ankuczáné Varga Katalin Zsuzsanna, Balázsi Gyöngyike, Bognárné Szentjóby Zsuzsanna, Bohusné Tóth Zita, Csákváriné Kovács Erzsébet, Fodorné Király Izabella Ilona, Juhász Lászlóné, Kelemenné Heim Judit, Kiss Zsuzsanna, dr. Kovács Tiborné, Molnár Jánosné, Molnár Katalin Julianna, Nagy Erzsébet, Pálinkásné Szecsődy Zsuzsanna, Pethő Imréné, Petrovcsik Tünde, Sütőné Horváth Eszter, Ujvárosi Zsuzsanna, Varga Sándor József és Vinczekné Madaras Gabriella.

Az idei ünnepségen Zugló Közművelődésért Díjat vehetett át a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. két munkatársa, Bátkiné Toronyi Izabella Borbála és Uhercsik Ferencné. Zugló Önkormányzata Elismerő Oklevelet kapott Árvai Krisztiánné, Császár László, Cseresnyés János, Neumann Rózsa és Scheili Béláné. A Fiatal Pedagógusok Elismerő Oklevelét Kovács Péter, Nagyné Bedics Ildikó és Olasz Annamária, a Zuglói Gyermekekért Díjat Bury Katalin, Csuka Veronika, Czibikné Nagy Irma, Körmöndi Gabriella, Kutiné Panyor Andrea, Póth Eszter és Szomorné Sötét Violetta, a Zuglói Közoktatásért Díjat pedig Komáromyné Morschhauser Krisztina, Körös Krisztina, dr. Lukácsné Kiss Erzsébet, Nagyné Jávori Zsuzsanna és Sárköziné Üveges Ágnes vehette át. A kerület legmagasabb elismerését, a Zirzen Janka-díjat idén Árva Judit Sarolta, a Zuglói Óperenciás Óvoda intézményvezetője kapta.

A díjkiosztón készült fotókból összeállított galériát ide kattintva tekintheti meg. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb