Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Török vendégek a Meseház óvodában

Egy Európai uniós pályázat keretében 30 jelenlegi és leendő török óvodapedagógust fogadtak az Egressy úti tagintézményében május ötödikén.

A török vendégek az ERASMUS program keretében érkeztek Magyarországra, ahol csaknem két hónapon keresztül tanulmányozzák az iskola előtti nevelés gyakorlatát. A jelenlegi és leendő óvodapedagógusokból álló küldöttség a speciális (Waldorf, Montessori) nevelésű intézmények mellett az önkormányzati fenntartású óvodákat is megkeresték.

Zuglóban a Meseház óvoda volt a legfogadókészebb, ahova kedden látogattak el a vendégek, akik csoportfoglalkozásokon vehettek részt, majd a vendéglátó óvoda a hazai és azon belül a zuglói gyakorlatokról egy szakmai prezentációt készített a számukra, legvégül pedig egy kötetlen szakmai beszélgetést folytattak egymással.

Rinyu Erika, a Meseház óvoda vezetője elmondta, hogy a korábbi nemzetközi (elsősorban lengyel) kapcsolataikra alapozva egy esetleges török együttműködésre is nyitottak, ezért is örültek az ázsiai országból érkezett vendégeknek.

A török delegáció május első két hetében több zuglói óvodát – Bóbita, Aprófalva, Mókavár, Kincskereső és Vakok Óvodája – is végiglátogat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb