Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tűzforróak lehetnek nyáron a fémcsúszdák

Az elmúlt hetekben a közösségi médiában több olyan bejegyzés is megjelent, amely a Puskás Aréna parkjában működő új játszótérrel kapcsolatban fogalmazott meg észrevételt. A bejegyzést írók közül többen is azt nehezményezték, hogy nincs árnyék, és a csőcsúszda fémből készült, amelyet a nyári napsugár a használhatatlanságig felhevíthet. 

Felkerestük a területet, ahol az egyik éppen ott lévő szülő is ezeket a problémákat említette. Killin Zoltán Szentendréről érkezett, csak azért jött Budapestre, hogy kislánya kipróbálhassa ezt az új játszóteret. Mint mondta, már komoly tapasztalatokat gyűjtöttek játszótérügyben, ugyanis van egy közösségimédia-oldal a budapesti játszóhelyekről, ott rendszeresen kinéznek egyet és elmennek kipróbálni. Így jutottak ide is. Az apuka szépnek, korszerűnek és biztonságosnak tartja a játszóteret, azonban bajnak látja, hogy nincs elegendő árnyék és hogy a csúszda fémből készült, ami tapasztalatai szerint mostanában divatos megoldás. Szerinte árnyék hiányában a Puskás Aréna játszóterét reggeltől estig süti a nap, ezért a fémcsúszda nyáron várhatóan tűzforró katlanná válik. Killin Zoltán azt is hiányolta, hogy a csúszda mellé nem építettek lépcsőt, így a szülőknek problémát jelent feljutni a dombon lévő indulási helyre.

A játszótér ügyében a Nemzeti Sportközpontot (NSK) is megkerestük. Arról tájékoztatták lapunkat, hogy a Puskás Arénát övező parkban két játszótér várja a gyermekeket, amelyek a legkorszerűbb eszközökkel vannak felszerelve. Ezek között megtalálhatók a különböző mászókák, hinták, egyenes terepcsúszdák, forgó és multifunkcionális fitneszeszközök. 

Az NSK hangsúlyozta, hogy fokozott figyelmet fordítanak a biztonságra, eddig nem érkezett panasz hozzájuk. A területen magyar és angol nyelvű táblák tájékoztatnak a szabályokról. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb