Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új bölcsődei férőhelyek kialakítása új telephelyen Zuglóban

Kedvezményezett neve: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata

Projekt címe: Új bölcsődei férőhelyek kialakítása új telephelyen Zuglóban

Támogatás összege: 150,00 millió Forint

A projekt tartalma:

Az Új Széchenyi Terv keretében 150.000.000 forint európai uniós támogatásból és az önkormányzat által biztosított saját forrásból épült Zugló új bölcsődéje, amely 48 kisgyermek napközbeni ellátását biztosítja 2016 februárjától.

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata tulajdonában és fenntartásában működő, 48 férőhelyes új bölcsődei intézmény épült az Erzsébet királyné útja – Öv utca – Szatmár utca által határolt önkormányzati tulajdonú telken. A beruházásnak köszönhetően Zugló jelentős lépést tesz előre a bölcsődei alapellátás iránti igény kielégítésében, ugyanakkor 24 új munkahely létesítésével hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez is.

Új bölcsődei férőhelyek kialakítása új telephelyen Zuglóban

Az újonnan megépült Mesevonat Bölcsőde könnyen elérhető a kerület bármely pontjáról mind személyautóval, mind tömegközlekedéssel egyaránt. Az FK Raszter Építő Zrt. kivitelezésében épült bölcsőde tervezése során nagy hangsúly került az innovatív építészeti megoldások alkalmazására. Az épület kedvező tájolása, a gyermek játszóudvarok védettsége, a belső udvaron parkolóhelyek kialakítása, az energiatakarékos üzemeltetés, a komplex akadálymentesítés, zöldtető megépítése és a korszerű belső terek, kiszolgáló részek esztétikus kialakítása mind a kisgyermekek egészséges, biztonságos fejlődését szolgálják egy derűs légkör biztosításával.

Az alapellátás keretén belül sajátos nevelési igényű gyermekek gondozását is biztosítja az intézmény. A szülők munkaidejéhez igazodva nyújtott nyitva tartással, időszakos gyermekfelügyelettel áll a családok rendelkezésére, emellett sószoba, tornaszoba és mozgásfejlesztő szoba várja a kicsinyeket.

A Mesevonat Bölcsőde várhatóan 2016 február elején nyitja meg kapuit.

A projekt befejezési dátuma: 2015. november 25.

Projekt azonosító száma: KMOP-4.5.2-11-2012-0008

Fotó:

Új bölcsődei férőhelyek kialakítása új telephelyen Zuglóban

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb