Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új kerámia- és rajztermet kapott a Munkácsy

Két tantermet is felújítottak, és a legmodernebb eszközökkel szereltek fel a Munkácsyban a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA), valamint a zuglói önkormányzat összefogásának köszönhetően.

 A TIKA tavasszal vette fel a kapcsolatot a zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával. A támogatásairól és fejlesztéseiről ismert szervezet hamar eldöntötte, hogy a Csáktornya parki iskola két tantermét is felújítja, és a legmodernebb eszközökkel szereli fel.

A munkálatok nyár elején kezdődtek, és tanévkezdésre el is készült az új, XXI. századi kerámia- és rajzterem. A termeket szeptember 6-án avatták fel, az eseményen személyesen vett részt Veysi Kaynak, a hivatalos úton Magyarországon tartózkodó török miniszterelnök-helyettes is, illetve Serdan Can, a TIKA elnöke és Sakir Fakili, Törökország magyarországi nagykövete.

 

A magas rangú vendégeket a házigazda iskola vezetői mellett Karácsony Gergely zuglói polgármester fogadta. A zuglói önkormányzat vállalta, hogy lecseréli a TIKA támogatásából megújult tantermek bútorait. A teljes beruházás értéke megközelíti a 20 millió forintot.

A TIKA korábban már Szegeden, Óbudán, Kecskeméten, Martonvásárhelyen, illetve az ELTE-n és a XII. kerületben is újított fel iskolai vagy óvodai helyiségeket. A Munkácsy azonban az első művészeti iskola, ahol ilyen beruházásra sor került.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb