Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új köztérrel és egy modern iskolaépülettel gazdagodott Zugló

Mintegy 180 millió forintból végeztek energetikai fejlesztéseket a BGF Pénzügyi és Számviteli Karán. Az intézmény kezdeményezésére emellett egy új köztér is létrejött a Buzogány utcában.

A Budapesti Gazdasági Főiskola a Környezet és Energia Operatív Program pályázaton csaknem 340 millió forintot nyert. Az összeget a szentendrei és a zuglói tagintézmények energetikai fejlesztésére fordították. 180 millió forintból szigetelték a Pénzügyi és Számviteli Kar homlokzatát, kicserélték a nyílászárókat, egy új szoftver segítségével pedig korszerűsítették a fűtésrendszert, és napkollektorokat szereltek fel. A főiskola évente mintegy 12 millió forintos megtakarítást remél a beruházástól.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

A KEOP pályázat mellett a főiskola egy régi vágya is teljesült. Az intézmény már 2011-ben kezdeményezte a zuglói önkormányzatnál, hogy az adja az iskola kezelésébe a Buzogány utca egy rövid szakaszát. A BGF szerette volna lezárni az iskolaépület előtti útszakaszt, melyről a terveket 2013-ban nyújtotta be az önkormányzatnak. A kérést a testület egyhangúlag támogatta, így tavaly megvalósulhatott a beruházás. Dietz Ferenc, a BGF kancellárja a szeptember 29-i projektzáró rendezvényen elmondta, hogy az új közteret nemcsak a diákok, hanem a környék lakói is örömmel használják.

“Zugló büszke az intézményeire, a BGF pedig már korábban is sok fejlesztéssel járult hozzá ahhoz, hogy Zugló egy zöldebb kerület lehessen. A mostani energetikai fejlesztés is beleillik abba a koncepcióba, amit az önkormányzat megfogalmazott, azaz, hogy minél inkább csökkenjen a kerületben a szén-dioxid-kibocsátás” – hangsúlyozta az eseményen Karácsony Gergely polgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb