Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új logopédiai és nemzetiségi osztály indul a kerületben

Harminckilenc osztályban, több mint ezer első osztályos gyermek kezdi meg tanulmányait Zuglóban, az 2018/2019. tanévben. A Közép-Pesti Tankerület tájékoztatása szerint mire elindul a tanítás, minden feladat ellátását biztosítják a szakemberek.

A tavalyi évhez képest két intézményben egy-egy elsős osztállyal kevesebb, két intézményben pedig egy-egy elsős osztállyal több lesz, így összességében nincs változás az osztályok számában. Vannak azonban olyan speciális képzések, amelyeken idén vehetnek részt először a gyerekek. A Németh Imre Általános Iskolában például indul egy logopédiai osztály, a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban pedig egy horvát nemzetiségi nyelvű osztály. A kerületi intézményvezetők személyében nem történt változás.

Jelentős túljelentkezés vagy gyermekhiány egyik intézményben sincs. Dr. Házlinger György, a KLIK tankerületi igazgatója elmondta, minden zuglói gyermek elhelyezése megoldott a 2019/2020. tanévben, és a tervezett elsős osztályok megfelelő létszámmal indulhatnak el. A szakember tájékoztatása szerint tanerő hiánytól sem kell tartani.

– A tanév kezdetére minden feladat ellátása biztosítva lesz – fogalmazott dr. Házlinger György, aki azt is elárulta, hogy a tavaly megvalósított, tanórán kívüli programokat – kiemelten az úszást, a korcsolyázást és a lovasterápiát – a 2019/2020. tanévben is támogatja a Közép-Pesti Tankerületi Központ.

Az őszi szünet október 28-31., a téli szünet december 23-január 3., a tavaszi szünet pedig április 9-14. között lesz. A 9. évfolyamig minden tanuló térítésmentesen kapja a tankönyveket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb