Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ujgurföld egy fotóművész szemével

Nagyutazás Ujgurföldön címmel nyílt fényképkiállítás Eifert János fotóművész Kínában készült alkotásaiból a Lipták Villában.

Turczi István József Attila-, Babérkoszorú- és Prima Primissima díjas költő kiállítást megnyitó beszédében kiemelte: Eifert János fotóművész pályafutása során ikonikus képek sorát készítette, munkái a világ rangos közgyűjteményeit gazdagítják. Turczi István szerint Eifert János örök témakereső, amelynek egyik módja az utazás. A kiállítás anyagát is egy útja alkalmával készítette, amely során az ujgurok földjét kereste fel.

Fotó: Papp Dezső

Tárlatvezetése előtt Eifert János elmondta: 2006 őszén a Chinese Photographers Association meghívására a világ legjobb fotográfusaival barangolhatta be Ujgurföldet, ahol Marco Polo nyomában haladva, Xinjiang tartományban az északi és déli selyemutat járták végig autóval, repülővel és gyalog. Ezen utazása alatt készültek a tárlat képei és a diaporáma anyaga.

Eifert János képei Ujgurföld természeti szépségeit, a magyarokat rokonuknak tekintő ujgurok életét, tevékenységét és hétköznapjait mutatják be. A Nagyutazás Ujgurföldön című kiállítás április 16-ig tekinthető meg a Lipták Villában.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb