Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újraindítja a társasházi közös képviselő képzést az iparkamara

November 29-ével újraindítja a társasházak közös képviselői képzését a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

A szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy 2023-ban törvényi változás lesznek: a társasházak jogi személlyé válnak, ezzel megnő a közös képviselők felelőssége is.

2023. január 1-től május 1-ig a közös képviselők a regisztrálási kötelezettségükön felül kötelesek hitelesíteni, beadni és nyilvánossá tenni a társasházi mérlegbeszámolót.

A cégtörvényt 2023. június 1-től felváltja a jogi személyek nyilvántartására vonatkozó törvény és 2023. február 1-től új ingatlannyilvántartási törvényt bocsátanak ki.

A törvényi kötelezettségeknek és a közös képviselőkkel szemben támasztott kompetencia követelményeknek való megfelelés nélkülözhetetlenné teszi a társasházkezelői OKJ végzettséggel nem rendelkező közös képviselők kamarai képzését.

Az oktatás során a közös képviselők, intézőbizottsági elnökök alapfokú ismereteket szereznek a társasházak kezelési és fenntartási feladatairól, illetve segítséget kapnak a gazdálkodási tevékenységük ellátásához. A társasházak eredményes gazdálkodásához szükséges feltételek egyenrangúak a gazdasági társaságok feltételeivel. Azaz, a többirányú jogi, műszaki, gazdasági és vezetői ismeretek alkalmazása fontos feltétele a társasházak eredményes működésének.

A szervezet szerint rendkívül fontos, hogy a társasházak közös képviselői felkészültek legyenek tűz és vagyon védelem, az ingatlan gazdaságos üzemeltetésének és állagának megőrzése, vezetői feladataik, illetve a konfliktuskezelés és megannyi a közösség érdekeit szolgáló ismeretek területén.

A képzésre a https://kozoskepviselokepzes.bkik.hu honlapon lehet jelentkezni.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb