Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ülésezett a szociális kerekasztal

Egészségügyi és szociális szakemberek bevonásával tanácskoztak a kerület szociális koncepciójáról október 5-én, ahol a résztvevők a következő két év legfontosabb feladatait is meghatározták.

Karácsony Gergely polgármester elmondta, hogy a szociális koncepció kétévente történő felülvizsgálata törvényi kötelezettsége az önkormányzatoknak, Zuglóban pedig hagyomány, hogy ebbe a munkába mindenkit bevonnak, aki ezen a területen dolgozik.

Hevér László György, a Szociális Bizottság elnöke pedig hozzátette, az eddigi koncepciót még az előző önkormányzat fogadta el, a „rovancsolás” azonban a mostani testület feladata, ugyanakkor ezen a területen nem érződik a pártpolitika, talán a legnagyobb összhang tapasztalható a kerületben.

Fotó: Képszerkesztőség

A kerekasztali megbeszélésen részt vevő képviselők, hivatali dolgozók, az egészségügyi és szociális szakemberek, illetve a segítő alapítványokban dolgozó civilek a következő két év feladatait is meghatározták.

Eszerint 2018-ig a hiányzó ellátási formák biztosítására, az alapellátások színvonalának megőrzésére, a civil szervezetekkel való együttműködés javítására, a szociális törvény monitorozására, illetve a helyi rendeletek ennek megfelelő alakítására, valamint a pályázati források minél hatékonyabb kihasználására helyezik majd a hangsúlyt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb