Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ünnepelt a VGYKE

A Fehérbot világnapját, egyben fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete.

Ez egyesület elnöke, Fodor Ágnes kiemelte, nem a búslakodás, vagy a problémák előtérbe helyezése a cél, hanem az, hogy elmondják, hogyan tudnak sikeresek lenni, teljes életet élni a látássérültek. – A korlátaink leküzdése azon múlik, hogy kapunk-e lehetőséget, segítséget. Ha igen, akkor mindent legyőzünk. Fontos hangsúlyozni, hogy a látássérültek integrációja közös ügy – fogalmazott az október 9-i programon, a Zuglói Civil Házban.

Az elmúlt 15 évvel kapcsolatban elmondta, olyan súlyú és létszámú egyesületet sikerült felépíteni, ami rugalmasan reagál a csaknem 1500 fős tagság igényeire. Létrehoztak egy támogató szolgálatot, amelynek keretein belül mintegy 150 látássérült hétköznapjait segítik, jelentős előrelépés történt a segédeszköz-ellátásban, továbbá 80 látássérültet foglalkoztatnak.

 

Az elmúlt években nyitottak a gyerekek felé, amit fejlesztő foglalkozásokkal, gyógypedagógiai fejlesztéssel bővítenének a jövőben. – Beszereztünk egy 3D-s nyomtatót, amivel például aláírókeretet, fehérbotvéget fogunk nyomtatni. Ezek apróságnak tűnnek, de a látássérültek életében nagyon fontosak – magyarázta Fodor Ágnes.

Az ünnepségen – amelyen mások mellett részt vett Szabó Rebeka alpolgármester, Sokacz Anikó és Hevér László György önkormányzati képviselő – a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete emléklappal, ajándékkal köszönte meg a támogatóinak a segítséget.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb