Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ünnepelték a Bölcsődék Napját

2019-ben berobbant járvány óta először rendezték meg a Bölcsődék Napját, ám a pandémia előtti hagyományokkal ellentétben idén április 22-én nem a megszokott helyszínen, a Columbus utcai Zeneházban (amit most felújítanak), hanem a Mogyoródi úti sporttelepen ünnepeltek a bölcsődei dolgozók.

Kerek évfordulót ünnepelünk, hisz pont 170 éve nyílt az első bölcsőde a fővárosban – mondta Horváth Csaba polgármester az ünnepségen. – Ma pedig a bölcsődék azok az intézmények, amelyek biztonságot és nyugalmat adnak a nők számára, akik a szülést követően vissza akarnak térni a munkaerőpiacra. Szerencsére Zuglóban megfelelő a bölcsődei ellátás, a családok életét felkészült bölcsődei dolgozók segítik, akiknek ezért hálával tartozunk.

A hagyományoknak megfelelően ez alkalommal is elismerésben részesítették a  bölcsődei dolgozókat. Horváth Csaba a Gondozási Munkáért Díjat adta át Császár Lászlónénak, a Patakparti bölcsőde vezetőjének, Kaczorné Csótár Gabriellának, a Mazsola bölcsőde technikai dolgozójának, Papp Anikó Erzsébetnek, a Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde technikai dolgozójának és Szabó Józsefnének, a Ringató bölcsőde kisgyermeknevelőjének. A Zugló Lakosságáért Díjat pedig Csajkó Pálné, az Aprótalpak bölcsőde kisgyermeknevelője, Dér Lászlóné, a Patakparti bölcsőde kisgyermeknevelője, Sáfi Ágnes, az Aprótalpak bölcsőde vezetője, Soós Zsuzsanna, a Ringató bölcsőde kisgyermeknevelője és Szurovecz István, a Csibe bölcsőde kertésze és fűtője kapta.

Horváth Csaba a díjazottakkal

Zuglóban 12 bölcsődei telephely működik egységes, kimagasló szakmai programmal – mondta Kissné Kalló Györgyi, a Zuglói Egyesített Bölcsődék Vezetője. – Legfontosabb feladatunk, hogy a gyermekek biztonságban, szeretetteljes légkörben, jól érezzék magukat intézményeinkben.

Ez a nap azonban most legfőképp a bölcsis dolgozókról szólt
: a szervezők jóvoltából csapatépítő ügyességi versenyekben vehettek részt, illetve intézményenként bográcsételeket is készítettek. Ugyancsak a nap krónikájához tartozik, hogy Horváth Zsolt alpolgármester és Hevér László György, a Népjóléti Bizottság elnöke virággal köszöntötte az elmúlt három év „A hónap szociális dolgozója” elismerésben részesült bölcsődei dolgozóit is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb