Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Üzembe helyezték az első kézfertőtlenítő készüléket

A Hermina úti rendelőben adták át az első érintés nélküli automata kézfertőtlenítő berendezést. Horváth Csaba polgármester egy hete jelentette be, hogy kezdeményezésére a világszerte aggodalmat okozó koronavírus és más fertőzések megelőzésére az önkormányzati intézményekben kézfertőtlenítő automatákat helyeznek el.

A Hermina úti rendelőben elhelyezett első készüléket Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba Zugló szocialista országgyűlési képviselője szerelte fel és helyezte üzembe.

– A kerületi egészségügyi-, szociális- és oktatási intézményekben fontos szerepük lesz a fertőzések megelőzésében a felszerelésre kerülő fertőtlenítő berendezéseknek – hangsúlyozta Horváth Csaba polgármester, kiemelve: ezért fontos, hogy a közösségi intézményeket felkeresők az egészség megóvása érdekében minden alkalommal végezzék el a kézfertőtlenítést.

– A készülékben lévő fertőtlenítő hatásos a baktériumokkal és egyéb kórokozókkal szemben, ezért alkalmazása nem csak a fertőzésveszélyes időszakokban, hanem egész évben ajánlott mindenki számára – tette hozzá Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat főigazgatója.

Zugló polgármester egy hete jelentette be: annak ellenére, hogy Magyarországon nem regisztráltak koronavírusos esetet a fertőzések megelőzésére valamennyi kerületi bölcsődében, óvodában, iskolában, szociális és egészségügyi intézményben a sebészeteken használt kézfertőtlenítő eszközt helyeznek el.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

A lakosság egészségének megőrzését szolgáló adagolóberendezéseket az elkövetkezendő napokban folyamatosan szerelik fel a kerületi intézményekben. Az automaták karbantartását és utántöltését az önkormányzat végzi.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb