Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vállalkozói fórumot tartottak a Civil Házban

A Zuglóban működő vállalkozásokat érintő aktuális kérdésekről tartottak fórumot csütörtökön a Civil Házban.

Az est vendége Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő és Hajdu Flórián alpolgármester volt. Tóth Csaba előadásában kiemelte: Zuglóban több mint tízezer bejegyzett vállalkozás van, ezek nagy többsége szolgáltatással és kereskedelemmel foglalkozik. Hozzátette: jelenleg több olyan kormányzati projekt is van, amely érinti Zuglót.

Ezek közé tartozik a Városliget, illetve a Puskás Ferenc Stadion fejlesztése. Az önkormányzatnak az a célja, hogy ezek megvalósítása során minél több helyi vállalkozó kapjon megbízást. Az idei tervekről szólva az országgyűlési képviselő bejelentette, kisvállalkozásokat segítő programot indítanak, illetve kisvállalkozói pontot hoznak létre a kerületben.

Fotó: Képszerkesztőség

Fotó: Képszerkesztőség

Hajdu Flórián alpolgármester a kerületi vállalkozásokat segítő új helyi rendeleteket ismertette a fórum résztvevőinek. Kihangsúlyozta: az önkormányzat januártól jelentősen mérsékelte a helyiségbérlet és közterület használat díját.

A fórumon felszólaló üzlettulajdonosok egyöntetűen úgy fogalmaztak, azt szeretnék, ha az önkormányzat vállalkozóbarát politikát folytatna, olyan jogi környezetet tartana fenn, amely biztosítaná a kiszámíthatóságot, illetve lehetővé tenné a hosszú távra való tervezést.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb