Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Várhatóan szerdán az Újvilág utca környékén végeznek szúnyogirtást

Június 12-én, esős időjárás esetén 13-án, vagy 14-én a napnyugta utáni órákban az Újvilág utca környékén végeznek szúnyoggyérítést.

Az irtás során Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátumot alkalmaznak. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Azt kérik, hogy a szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat gyűjtsék össze, vagy takarják le, a kezelés alatt és azt követő 1 órában tartsák zárva az ajtókat, ablakokat és kapcsolják ki a szellőztető berendezéseket. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb