Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Veszélyes bűnözőt fogtak el

Hat rottweiler őrizte, amikor összehangolt rajtaütést szervezve zuglói rendőrök segítségével fogták el a körözött férfit egy Bács-Kiskun megyei tanyán.

Egy 41 éves budapesti férfit kerestek június óta a zuglói rendőrök. A férfit kényszerítés, testi sértés, önbíráskodás és garázdaság miatt körözte a bíróság.

A keresett személy ellen hat elfogatóparancs volt érvényben, a Fővárosi Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja például három elfogatóparancsot adott ki ellene, mert nem kezdte meg jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését.

A zuglói rendőrök végül októberben jutottak olyan információhoz, hogy a keresett férfi egy Bács-Kiskun megyei tanyán rejtőzik. A nyomozók előbb feltérképezték a férfi tartózkodási helyét, majd a szegedi és mórahalmi rendőrökkel közösen egy összehangolt rajtaütést szerveztek. Az akciót november 3-án koraestére időzítették.

A tanyát hat nagy testű rottweiler kutya őrizte, ám ennek ellenére a rendőrök bejutottak az épületbe, amelyet aztán átkutattak, de csak a körözött férfi élettársát találták. A nő azt állította, egyedül van a házban, a nyomozók azonban bíztak saját információikban, ezért még alaposabban átvizsgálták az ingatlant.

A férfire végül a konyhapultban elrejtőzve, meztelenül találtak rá. Az elfogott személyt azonnal büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdte többéves szabadságvesztésének letöltését.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Nagyítás
Kontraszt