Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vészhelyzeti bérpótlékot kapnak a zuglói egészségügyi dolgozók

A koronavírus-járvány elleni küzdelemben nyújtott kimagasló helytállásuk elismeréséül Horváth Csaba polgármester két hónap időtartamra 25 százalékos vészhelyzeti bérpótlék bevezetését rendelte el a Zuglói Egészségügyi Szolgálat feladatellátásban résztvevő munkatársai számára.

– A Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) munkatársai részére vészhelyzeti pótlékot vezetek be – jelentette be Horváth Csaba polgármester hétfői videó sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a kiegészítés összege a bruttó bér 25 százaléka, melyet április 1-től május 31-ig azoknak folyósítják, akik részt vesznek a feladatellátásban.

A polgármester hangsúlyozta, a városrész köszönettel tartozik a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozóknak, akik naponta kimagasló helytállásról tesznek tanúbizonyságot a zuglói egészségügyi rendszer fenntartásában, a betegellátásban és a koronavírus-fertőzés megelőzésében.

A polgármester arra is kitért, hogy a ZESZ dolgozóinak munkáját a fertőzésveszélyen túl az is nehezíti, hogy a rendkívüli helyzet miatt sokan kiestek az ellátórendszerből, köztük a 65 év felettiek és vannak olyanok is, akik a jelenlegi helyzetben nem tudják, vagy nem merik vállalni a munkát.

Horváth Csaba továbbá arról is tájékoztatta az újságírókat, hogy a kerületben már közel százan vannak olyan önkéntes segítők, akik elintézik a kiemelten veszélyeztetett időseknek a bevásárlást, az étel házhoz szállítását, illetve a postai és hivatalos ügyeket.

– Sokat jelent a kollégáim számára ez az elismerés, akik a gyorsan változó helyzetben, saját egészségüket veszélyeztetve teszik a dolgukat – jelentette ki dr. Nagy András Csaba a ZESZ igazgató főorvosa a juttatást megköszönve.

Az igazgató főorvos sajtótájékoztató keretében arra kérte a zuglóiakat, hogy tünetek esetén előbb mindig az ingyenesen hívható 06-80-734-800 számon hívják, amely 8 órától 20 óráig érhető el.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb