Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Világháborús bombát találtak az Ajtósi Dürer sornál

II. világháborús robbanótestet találtak a Városligetben folyó építkezésen, szerdán – közölte a BRFK XIV. kerületi Kapitánysága. A robbanótest miatt kiürítik a XIV. kerületben az Ajtósi Dürer sor 1 – 15., a Cházár András utca 17-19. és 18-22., valamint a Dózsa György út 29. alatt található ingatlanokat.

Péntek délelőtt, várhatóan 8-13 óra között hatástalanítják a tűzszerészek a Városligetben megtalált II. világháborús bombát. A mentesítés idejére a rendőrség csaknem 500 méteres sugarú körben kiürti a VII. és a XIV. kerületek érintett részeit, és a közúti közlekedést is korlátozza.

A lakosok számára mindkét kerületben befogadóhelyet jelöltek ki: a XIV. kerületben a 1145 Pétervárad utca 11-17. alatt található házasságkötő termet, a VII. kerületben a Baross Gábor Általános Iskolát (1076 Budapest, Hernád utca 42-46).

A lezárt területen a közúti és a közösségi közlekedést is korlátozzák a művelet idejére: reggel 8 órától lezárják a VII. kerületi István u., Marek József u., Dembinszky u. és Peterdy utca Dózsa György út és Murányi utca közé eső szakaszait, valamint a XIV. kerületi Cházár András utcát. Reggel 8 órától várhatóan délelőtt 10 óráig már csak az átmenő forgalmat engedélyezik a Dózsa György úton a Thököly út és a Damjanich utca között, illetve az Ajtósi Dürer soron a Dózsa György út és a Stefánia út között. Ezután, várhatóan 10 órától a művelet befejezéséig e főútszakaszokat is teljesen lezárják, oda az itt közlekedő autóbusz és trolibuszjáratok sem hajthatnak be. A közösségi közlekedést érintő változásokról a Budapesti Közlekedési Központ ad részletes tájékoztatást.

A rendőrség munkatársai a kiürítési területen található háztartásokat felkeresik, a lakosságot tájékoztatják, illetve a postaládákba tájékoztatókat helyeznek el. A kiürítéssel kapcsolatos további információkat a kormanyhivatal.hu oldalon találják.

A rendőrségi tájékoztatót ide kattintva tekintheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb