Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vita a gyermektáboroztatás költségéről

A Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. 2018-as költségvetési támogatásának felülvizsgálatáról döntött a képviselő-testület február 7-én.

A képviselők a szerdai rendkívüli ülésen egyetértettek abban, hogy a gyerektáboroztatás az idén is 11 hetes legyen, a napközis- és a soltvadkerti gyermektábor fedezetét, illetve a szükséges javítások munkadíját is biztosítják. A Sport Kft.-nek nyújtandó pótlólagos támogatás összegéről a pontos számok ismeretében a következő ülésen határozhatnak a képviselők.

Karácsony Gergely polgármestert elmondta, a döntés elhalasztása azért nem probléma, mert a Kormányhivatal szakmai elvárásának megfelelően az önkormányzatnak módosítania kell a táboroztatás díjtételeire vonatkozó rendeletét, és ennek alapján határozzák majd meg a Sport Kft. pótlólagos támogatását.

Az ülésen továbbá arról is döntött a testület, hogy a képviselőkből egy munkacsoportot hoz létre, amely megvizsgálja valamennyi önkormányzati tulajdonú cég gazdálkodását.

Zugló 2018-as költségvetését 2017. december 5-én fogadta el a képviselő-testületi. Az ülésen az MSZP módosító indítványára – a Fidesz frakció nem szavazata mellett – a képviselők a Sport Kft. 270 milliós támogatását 70 millió forinttal csökkentették.

A döntést követően a gazdasági társaság ügyvezetője bejelentette, hogy a megkurtított támogatás veszélyezteti a zuglói gyerekek nyári táboroztatását, a Fidesz frakció pedig rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb