Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zebra épül az Örs vezér terénél

Új gyalogos-átkelőhely létesül az Örs vezér terénél: a Budapest Közút lebonyolításában zajló beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, kényelmesen és biztonságosan lehet majd átkelni a Kerepesi úton. A fejlesztés a Fővárosi Önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseinek sorába illik: megfelelve a többször kifejezett igényeknek, kiemelt feladatként kezeli a zebralétesítést, és a közösségi költségvetésből biztosít rá forrást.

Az új átkelőt a Sugárnál lévő HÉV-állomás, valamint az Árkád bevásárlóközpont között, a villamosvágányokkal párhuzamosan alakítják ki. A Budapest Közút lebonyolításában épülő zebra a közösségi költségvetésnek köszönhetően valósulhat meg, a fejlesztés ötletét több javaslatküldő is felvetette.

A beruházás révén jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely létesül a Kerepesi úton a meglévő kerékpáros átvezetéssel párhuzamosan, süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti az akadálymentes és biztonságos átjutást, a Kerepesi úton új középsziget épül, a meglévő gyalogátkelők burkolati jeleit pedig újrafestik.

Zebra épül az Örs vezér terénél

Fotó: BKK

Az új, hiánypótló zebra megépítése megoldást jelent arra a jelenségre, hogy többen az aluljáró használata helyett szabálytalanul, a kerékpáros átvezetést használva keltek át a HÉV-végállomás és az Árkád között.

Az építési munka előreláthatólag 6 hétig tart, és a kivitelező több ütemben végzi el. A régóta várt projekt megvalósítása szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal jár, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz a Kerepesi úton. A BKK kéri az arra közlekedők türelmét.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb