Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zug-Low Rider: önfeledt szórakozás szerek nélkül

Pörgős szoknyás lányok, veterán autók, rock and roll és rockabilly uralták a Csertő parkot szombat délután. A kábítószer-ellenes világnap alkalmából megrendezett II. Zug-Low Rider fesztivál rendezőinek célja, hogy megmutassák, szerek nélkül is lehet felhőtlenül, önfeledten szórakozni.

Tánc-és divatbemutató, szépségverseny, koncertek, KEF-totó (Kábítószer Egyeztető Fórum totója) várta a felnőtteket és a gyerekeket a szeptemberi gyönyörű napsütésben. A programra megtelt a park, nyugdíjasok, családosok és egyedülállóak is kíváncsiak voltak a fesztiválra.

Fotó: Balogh Róbert

Erzsébet a férjével és kilenc hónapos kisfiával sétált ki a rendezvényre. Lapunknak elmondta, a férje által ismerte meg a rock&rollt, és nagyon megszerette, mert – mint fogalmazott -, elengedheti magát az ember. – Én kávézom, teázom, dohányozni is szoktam, csokit is eszem, ha úgy nézzük ezek is drogok, de ezeknél komolyabbat sosem próbáltam ki. Mindenki nézzen fel az égre, süt a nap, dalolnak a madarak, nem kell drog, hogy felhőtlenül jól érezze magát az ember – vélekedett a fiatal édesanya.

A rendezvényt eredetileg a kábítószer-ellenes világnap (június 26.) környékén szerették volna megrendezni, de akkor a veszélyhelyzet miatt elhalasztották. A vírus miatt a szombati programot is át kellett szervezni. – Most nincs személyes tanácsadás, de van KEF-totó, és a KEF-füzetet is osztogatjuk. Fontos, hogy megtaláljuk a módját, hogyan kommunikáljunk azokkal, akik érintettek a témában – hangsúlyozta Sokacz Anikó önkormányzati képviselő, a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) elnöke, aki szerint a Zug-Low Rider megmutatja a fiataloknak, családoknak azt, hogy másként is lehet önfeledten szórakozni. A múltat idéző program kapcsán talán egy-egy fiatal a rockabilly stílusban találja meg magát, a hobbiját.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb