Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló a legsportosabb kerületek közé tartozik

Az idei Kihívás Napján már nemcsak az óvodákban és iskolákban, hanem a Varga Zoltán Sporttelepen és a Mogyoródi úti pályán is várták a sportolni vágyókat szerdán.

A Kihívás Napja 32 évvel ezelőtt Kanadából indult, ahol két település szerette volna egy egész napos versenyzéssel eldönteni, melyikük a sportosabb. A vetélkedésből hamarosan világméretű mozgalom lett, 1991-ben pedig Magyarország is bekapcsolódott a programba. Azóta csaknem 1600 településen sikerült legalább negyedóra erejéig megmozgatni az embereket.

Zuglóban idén két központi helyszínen, a Kövér Lajos utcában és a Mogyoródi úton is várták a sportolni vágyókat, de sokan választották a nyugdíjas klubokba, óvodákba és iskolákba szervezett programokat is.

A Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. munkatársai 33 intézményben 9047 főt regisztráltak, akik május 20-án legalább negyedórát mozogtak. Ezzel az eredménnyel Zugló a fővárosi kerületek rangsorában Újpest és a XV. kerület mögött a harmadik lett, míg az országos rangsorban a 70 ezer lakosnál nagyobb települések kategóriájában az ötödik legsportosabb település címet érdemelte ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb