Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló büszke a bölcsődei dolgozókra

Idén is egész napos programmal ünnepelték a bölcsődék napját Zuglóban: díjakkal, elismerésekkel, ünnepi műsorral kedveskedtek a kerületi bölcsődék dolgozóinak április 27-én.

Több mint 160 éve, 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde – ezt a napot a bölcsődék napjává nyilvánította a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2010-ben. Azóta Zuglóban is minden esztendőben megünneplik a kisgyermeknevelőket. Karácsony Gergely polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a kerület büszke a kiváló bölcsődei dolgozóira, és kifejtette, a boldog magyar családokhoz boldog bölcsődei dolgozók kellenek, az önkormányzat pedig mindent megtesz a munkavállalókért. – Tudom, hogy a szociális dolgozók bérpótléka szerény kompenzáció, de elkötelezettek vagyunk abban, hogy ezt továbbra is fenntartsuk – fogalmazott.

Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke beszédében elmondta, hogy nemcsak Magyarországon, hanem Európai Uniós szinten is tárgyalnak a bölcsődei dolgozók érdekében.

Fotó: Képszerkesztőség

A Zuglói Egyesített Bölcsődék vezetője pedig a gyermeknevelési elvek változását elevenítette fel az őskortól napjainkig. Kissné Kalló Györgyi kiemelte, hogy a 12 zuglói bölcsődei telephely mindegyike saját, kimagasló szakmai programmal rendelkezik.

A zuglói önkormányzat által alapított díjakat Szabó Rebeka alpolgármester és Hevér László György, a szociális bizottság elnöke adta át a Szent István Király Zeneházban. Gondozási Munkáért Díjat vehetett át Tóth Istvánné, Tupi Ferencné, Moha Ferencné, Károlyi Zsuzsanna, a Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díjat Szondyné Bartos Éva, Kiss Lászlóné, Dömök Jánosné, Bárány Mária kapták. Délután pedig a Zuglói Egyesített Bölcsődék által alapított díjakat vehették át az intézmények dolgozói.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb