Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló holnaptól maga kezdi meg a patkányirtást

Pénteken kezdődik Zuglóban az a patkányirtás, amit a képviselő-testület döntése alapján rendelt meg a Bábolna Bio Kft.-től az önkormányzat. A munkára azért került sor, mert a testület nem találta kielégítőnek a fővárosi patkányirtásért felelős konzorcium munkáját.

A budapesti patkányirtás feladatát a Bábolna Bio Kft. több évtizedes munkáját követően 2018 júliusában az RNBH Konzorcium kapta meg. A konzorcium a szerződésben vállalt feladatát a zuglói tapasztalatok szerint nem tudja elvégezni. Az elmúlt közel egy évben a patkányok száma a bejelentéses adatok alapján egyértelműen megnőtt Zugló területén. Mivel az utóbbi hetekben több közintézményben is felbukkant patkány, ezért az önkormányzatnak haladéktalanul intézkednie kellett. A képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat a korábbi feladatellátót, a Bábolna Bio-t bízta meg a munkával. Péntektől az önkormányzati óvodákban, bölcsődékben, szociális intézményekben, majd a Rákos-patak mentén és csaknem 400 csatorna aknánál kezdődik meg a patkányirtás.

Az önkormányzat próbálta összehangolni a Bábolna Bio munkáját az RNBH Konzorcium tevékenységével, hiszen a Főváros többletmegbízás keretében néhány hete a konzorciumot intenzív patkányirtással bízta meg Zugló területén is. A konzorciumhoz honlap és telefonszám híján Zugló csak a patkányirtás bejelentésére szolgáló e-mail-címen tudott információkérést eljuttatni. Az e-mailre érdemi válasz nem érkezett. A konzorcium május 28-án annyit jelzett, hogy majd a Főpolgármesteri Hivatal ad választ az önkormányzat kérdéseire, de válasz a mai napig onnan sem érkezett azzal kapcsolatban, hogy hol és milyen munkát végez az RNBH Zuglóban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb