Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló ismét a legjobbak között

Idén 46. alkalommal adták át a fővárosban az “Élen a tanulásban, élen a sportban” elismerést. A díjat 19 általános iskolás, 15 középiskolás, 5 egyetemista és 3 sajátos nevelési igényű diák vehette át.

A főváros 1969 óta díjazza az átlagosnál jobb tanulmányi és sporteredményeket elérő diákokat. A kitüntetés célja, hogy ösztönözze a tanulókat szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére, a sport és a tanulás helyes arányainak kialakítására, valamint, hogy erősítse a kapcsolatot az oktatási intézmények és a sportegyesületek között. Az elismerő címet azok a fiatalok kapják, akik kiemelkedő tanulmányi és sporteredményt értek el. A díjazottak díszoklevelet és 25 ezer forint értékű kultúrautalványt kaptak.

A díjazottak között a zuglói diákok is nagy számban képviseltették magukat. Általános iskolai kategóriában elismerést kapott a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola három diákja, Koleszár Mihály Bálint (öttusa), Kozsán Balázs (karate) és Tremmel Flóra (evezés), a Városligeti Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója, Pentz Ákos (kajak), illetve a Herman Ottó Általános Iskola diákja, Szénás Anna Lilla (szertorna).

A középiskolás kategóriában a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola diákja, Pénzes Gábor (karate), az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium két növendéke, Papp Borbála (vívás) és Takács Bence (karate), valamint a Szent István Gimnázium tanulója, Benkő Fruzsina részesült elismerésben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb