Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ötkarikás testnevelés óra

Új oldaláról mutatkozott be Zugló díszpolgára, az olimpiai bajnok kajakos Szabó Gabriella, aki a Zuglói Hajós Alfréd Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak tartott testnevelés órát hétfőn. 

Szabó Gabriella már gőzerővel készül a jövő évi olimpiát megelőző júniusi, hazai válogatókra. Idehaza azonban már kellemetlenül hűvös van edzeni, ezért a floridai Tampában gyakorolt a versenyekre, ahonnan a közelmúltban érezett Magyarországra, hazatértét követően pedig új oldaláról mutatkozott be: november 16-án rendhagyó testnevelés órát tartott a Zuglói Hajós Alfréd Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola negyedik és nyolcadik osztályos diákjainak.

“Nagyon aranyosak voltak, öröm volt nézni, hogy mennyire lelkesek, ide bármikor szívesen visszajövök, mert nagyon jó élmény volt” – mondta a Zuglói Lapoknak Szabó Gabriella.

Fotó: Balogh Róbert

A mintegy hatvanperces órán a diákok megismerkedhettek a kajakozással, még az evező használatát – azzal a lapáttal, mellyel Gabi 2012-ben aranyérmet nyert Londonban – is kipróbálhatták, a fényképeken, bejátszásokon és beszélgetésen keresztül bepillantást nyerhettek a kerület egyik legnevesebb sportolójának pályafutásába, és az olimpiai aranyérmét is kézbe vehették.

A Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. az olimpia előtt több iskolában tervez még hasonló rendhagyó testnevelés órát. A cél, hogy minél több kerületi diák találkozhasson azokkal a sportolókkal, akik a jövő nyáron Rióban képviselik majd a magyar színeket.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb