Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló nem ad teret a gyűlöletkeltésnek

Az országgyűlési kampányban a kormányközeli média folyamatosan támadja a zuglói önkormányzatot a Magyar Iszlám Közösség XIV. kerületi székháza, jelenléte miatt. Ugyanezeket a médiumokat egyáltalán nem foglalkoztatja, hogy más kerületekben muszlim imaközpontok már évek óta léteznek és működnek.

Zuglóban immár egy éve működik iszlám közösség, ugyanúgy, ahogy a VII. kerületi Verseny utcai mecsetben, Vattamány Zsolt kerületében, a VIII. kerületi Ganz-telepi mecsetekben, Kocsis Máté kerületében, vagy Újbudán, Hoffmann Tamás kerületében, ahol Budapest legnagyobb mecsete ad helyet évek óta a muszlim közösségnek. Budapesten összesen 12 mecset és imahely működik, de ezen kívül számos közösségi helyen, magánlakásban alakítottak ki a hívők imahelyet. Egyik működésével kapcsolatban sem volt soha senkinek problémája, kizárólag a Zuglóban tevékenykedő közösség és a polgármester ,,gyanús” a kormányközeli médiumoknak.

A Magyar Iszlám Közösség magánszemélyek közötti ingatlanvásárlás során jutott ahhoz a zuglói lakóházhoz, amelyben kulturális központot és imaházat alakítottak ki 2017. februárjában. Ebbe az ingatlanvásárlásba a zuglói önkormányzat nem akart és nem is tudott beleszólni, hiszen magánjogi szerződésekhez az önkormányzatnak nincs köze, és tájékoztatási, véleményezési kötelezettsége sincs ilyen ügyletekben.

Az ingatlanvásárlás óta eltelt egy évben a Magyar Iszlám Közösség működésével semmilyen problémát nem okozott Zuglóban. A Budapesten és a kerületekben lévő, működő vallási, etnikai, nemzetiségi kisebbségek tevékenységükkel színesítik az ott élők kulturális életét. Ez a békés együttélés nem lehet gyűlöletkeltés áldozata.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb