Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló polihisztorától búcsúzunk

Hosszan tartó súlyos betegség következtében, életének 81. évében elhunyt Sorki Dala Andor zuglói képzőművész, költő és művésztanár.

Sorki Dala Andor 1964-ben végzett a Képzőművészeti Főiskolán Buday Lajos és Vinkler László tanítványaként. 1965-től 2002-ig a zuglói József Attila Általános Iskola rajztanára volt.

Több művészeti csoportosulásnak is alapítója, aktív tagja volt, így többek között a Magyar Szalon Képzőművészeti Egyesület, a Szabad Képzőművészek és Iparművészek Országos Szövetsége, a Mezőkövesdi Alkotók Egyesülete, a Zuglói Képzőművészek Társasága, a Corvin Művészcsoport és a Kassák Alkotóművészek Társasága Egyesület is gyászolja őt. Művésztanári tevékenységéért 1975-ben Kiváló Művésztanár, 2002-ben Szépirodalmi Nívó-díjjal, 2019-ben pedig Apáczai Csere János-díjjal jutalmazták meg. Zugló Önkormányzata 1996-ban a Zuglói Gyermekekért-díjjal ismerte el munkáját.

Sorki Dala Andort a zuglói önkormányzat saját halottjának tekinti. A temetése május 28-án, 11.15-kor lesz a Rákospalotai Köztemetőben.

Hordok hátamon gond-csigaházat,
Szemem mély kútjában a látszat,
Homlokom mögött a holnap őröl,
Verset hántok a korhadó időről.
(Sorki Dala Andor: Prológus)

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb