Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóban nyílt meg az ország első energiahatékonysági tanácsadó irodája

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a Bosnyák tér 4. szám alatt létesített Zuglói Energiahatékonysági Tanácsadó Irodát (ZETI).

Zugló önkormányzata, valamint a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara együttműködésével létesített ZETI Magyarországon az első olyan iroda, ahol a lakosságnak szakemberek segítenek abban, hogyan tehetik energiahatékonnyá épülő, illetve felújításra szoruló ingatlanjaikat.

Megnyitóbeszédében Karácsony Gergely polgármester kiemelte: a családi házak, társasházak és intézmények energiahatékony felújításához szükséges technológia rendelkezésre áll. A mintaprojektként megnyitott iroda ennek a megismerésében nyújt segítséget a kerület lakóinak.

Fotó: Képszerkesztőség

Az eseményen a Miniszterelnöki Hivatalt képviselő Dauner Márton főosztályvezető azt mondta: az emberek életük legnagyobb részét épületekben töltik, amelyek energiafelhasználása hatással van a környezetre. Ezért nem mindegy, hogy ezen a területen milyen racionalizálás valósul meg.

Gulyás István, a ZETI irodavezetője kihangsúlyozta: a Mérnöki Kamara szakemberitől az irodát felkeresők minden kérdésükre szakszerű választ kapnak majd. Az iroda a nyári időszakban heti két alkalommal lesz nyitva. Ősztől várhatóan a lakossági igényeknek megfelelően bővül majd a félfogadási idő.

A ZETI-ről IDE KATTINTVA olvashatnak bővebben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb