Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói pódiumbeszélgetés

A Liget kétségkívül felújításra szorul, de beépítésre egészen biztosan nem – mondta Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője egy pódiumbeszélgetésen, március 30-án.

A politikus újságírói kérdésekre válaszolva kifejtette, a Városligetbe futóutat, kerékpárpályát és kutyasétáltatót kellene építeni, felújítani a sportpályákat, valamint befüvesíteni a leaszfaltozott területeket. Amikor a Liget sorsáról döntöttek, és egyik napról a másikra állami tulajdonba adták, az ellenzék véleményére nem voltak kíváncsiak – tette hozzá, megjegyezve, Papcsák Ferenc akkori polgármester nem hallgatta meg őket.

Tóth Csaba hozzátette, májusra ígérte a kormányzat a tájépítészeti pályázat eredményét, amiből várhatóan kiderül, mit hova terveztek, hiszen azt mind a mai napig pontosan nem lehet tudni. Külön kiemelte, az eredeti tervek a tiltakozások hatására felpuhultak, és reméli, hogy a folyamat itt nem áll meg. Arra is figyelmeztetett, Zuglóban most két nagy beruházás is indul – utalva a Liget mellett a Puskás Stadionra -, ellenben a parkolásra nem gondoltak. Várhatóan megnő a forgalom, gond lesz a közlekedéssel, nem lesz hol parkolni, és ismét zöldterületek kerülnek veszélybe – hangsúlyozta.

Az újságírók az ellenzéki összefogásról, illetve a fideszes képviselőkkel való együttműködésről is kérdezték az országgyűlési képviselőt. Tóth Csaba bizakodóan azt mondta, előbb-utóbb minden a helyére kerül, ám egyelőre komoly konfliktusok vannak, kiegyezések és alkuk, amelyek nem tükrözik azt a választói akaratot, amelynek köszönhetően Zuglóban baloldali fordulat következett be.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb