Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Önkéntes munkával segítettek az óvodában

Jótékonysági munkát végzett pénteken az Ernst & Young Tanácsadó Kft. hatvan munkatársa a Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény óvodájában.

A Váci úton működő Ernst & Young Tanácsadó Kft. (EY) ötmillió forint adománnyal, illetve pénteken 360 óra önkéntes munkával segítette az Álmos Vezér útjai gyógypedagógiai intézményt. A munka megkezdése előtt Karácsony Gergely polgármester mondott köszönetet a kerület nevében az önkénteseknek. A jótékonysági munkán a EY munkatársainak mintegy tíz százaléka vett részt. Az önkéntesek földmunkákat végeztek, padokat, játszóeszközöket, használati tárgyakat tisztítottak meg, kerítést és játékokat festettek le.

“Cégünk a XIII. kerületben működik. Ott nem találtunk olyan létesítményt, amelyiknek nagy szüksége lett volna a segítsége, ezért a szomszéd kerületben kerestünk egy támogatásra szoruló intézményt, így találtunk a Benedekre” – mondta Bugnyár Zoltán, az EY marketing és kommunikációs szakembere.

Fotó: Papp Dezső

A cég ötmillió forintos anyagi támogatást ajánlott fel a Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény óvodájának, ahol fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkoznak. Az összegből szakemberekkel felszedették és elszállíttatták az óvoda udvarán lévő töredezett, balesetveszélyes aszfaltburkolatot. A helyén egy biztonságos zöld területet hoznak létre. Ezen túlmenően az udvar felújításához szükséges anyagokat, padokat és felszerelési tárgyakat vásároltak.

“Vállalatunk eszközökkel is segíti az intézményt. Az iskolai rész számítógéptermének fejlesztésére hároméves használt számítógépeket adományozunk” – magyarázta Bugnyár Zoltán. Hozzátette: azoknak a kijáró gyógypedagógusoknak pedig, akik a gyerekek oktatásban is részt vesznek, laptopot adnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb