Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nyolcvanéves kapitányság

A 82 esztendős Zugló a nyolcvanéves rendőrkapitányságát ünnepelte november 24-én a Columbus utcai Zeneházban.

A zuglói kapitányságot a nem sokkal korábban önállóvá vált kerület gyarapodó lakossága miatt alapították 1937-ben. A közbiztonságra ekkor még csak egy kisebb létszámú testület ügyelt, székhelyük egy Thököly úti épületben volt. Ahogy egyre többen költöztek a kerületbe, a kapitányság állománya is folyamatosan nőtt.

Zugló rendőri szempontból ma is a főváros egyik kirakatkerületének számít. Az itt kialakított együttműködési modellnek köszönhetően – a rendőrség, az önkormányzat, a rendészek, a polgárőrök és a ZKNP között – az elmúlt években látványos módon javult a közbiztonság. Az eredményességben nagy szerepe volt a társszervek, kiemelten a BRFK és a kerületi önkormányzat segítségének – mondta ünnepi beszédében  Váradi Attila alezredes, zuglói rendőrkapitány.

Karácsony Gergely polgármester pedig arról beszélt, hogy az önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a rendőrség munkáját minél hatékonyabban segítse.

A pénteki ünnepségre mind a kerületi kapitányság, mind pedig a BRFK egy-egy kisfilmmel, képes prezentációval készült, illetve Váradi Attila egy elismerést is átadott. Ez utóbbit azonban nem egy rendőr, hanem egy civil személy kapta. Az indoklás szerint a díjazott Adler Katalin, a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. munkatársa sokat tett azért, hogy a lakosság körében nőjön a rendőrség pozitív megítélése.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb