Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megváltozik a laborvizsgálat rendje

Március 2-ától csak időpontra fogadják a laborvizsgálatra érkezőket a szakrendelőkben. Időpontot kérni február közepétől telefonon, online vagy személyesen lehet – tájékoztatta lapunkat a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató főorvosa, dr. Nagy András Csaba.

A változás nem érinti a gyerekeket, a kismamákat, azokat, akik vérhígítót szednek, és azoknak sem kell előre bejelentkezniük, akiknek műtét vagy CT-vizsgálat miatt szükséges a labor. A véralvadásgátlót szedőknek minden hónapban szükséges a vérvétel, ezzel együtt ajánlott számukra is az időpont foglalás, akár egy-két hónapra előre.

– Az új rendszer bevezetésére azért van szükség, mert nagyon sok az indokolatlan vizsgálat, ami nemcsak a szakembereket, hanem a betegeket is terheli. Az esetek többségében pedig a sürgősség nem indokolt, tehát nem kell másnap megcsinálni a vizsgálatot. Természetesen vannak kivételek, ezért is döntöttünk úgy, hogy bizonyos csoportoknak nem kell időpontot kérniük – mondta az igazgató főorvos.

Dr. Nagy András Csaba arra kér mindenkit, hogy a meghatározott időpontra érkezzen, hamarabb nem érdemes. A rendszerben negyedórás időintervallumokban lehet időpontot foglalni, ez idő alatt 5 szakember 20 betegtől vesz vért, így garantált, hogy 15 percnél többet senki sem várakozik.

A tervek szerint áprilistól korlátozzák a Hermina úti szakrendelőben lévő labor működését, hosszú távon pedig megszüntetik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb