Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Napelemek a BVSC-uszodatetőn

Jelenleg több beruházás zajlik egyszerre a BVSC-Zugló Szőnyi úti és Tatai úti telephelyén. A klub vezetői az infrastruktúra bővítése mellett kívül környezettudatos megoldásokra is hangsúlyt fektetnek. Ma adták át az uszodaépület tetejére telepített napelemparkot.

– Ez a napelempark az energiaszükségleteink 5%-át fedezi – mondta Szatmáry Kristóf klubelnök a környezettudatos beruházás október 21-i avatásán. – Ugyanakkor minden új beruházásunkkal nőni fog ez az arány, hisz innentől kezdve minden létesítményünk tetejére hasonló parkot telepítünk majd. Reálisnak tartom, hogy 4-5 éven belül a teljes energiaszükségletünket ilyen környezettudatos eszközökkel biztosítsuk.

Szatmáry Kristóf elmondta, néhány hónap múlva egy termál hőkutat is átadnak majd, amely további lehetőségeket biztosít számukra a környezettudatos célkitűzéseik eléréséhez.

– A zuglói polgárok a tavalyi választásokon nemcsak tisztségviselőket, képviselőket választottak, hanem a biztonságot, gondoskodást és még több zöldet ígérő programunkra is igent mondtak – mondta Horváth Csaba polgármester, aki Horváth Zsolt sportért felelős alpolgármester társaságában személyesen is megtekintette az új napelemparkot. – Mi az elmúlt egy évben igyekeztünk ennek az igénynek megfelelni: elfogadtuk többek között Zugló új klímastratégiáját, és megkezdtük a Rákos-patak revitalizációját is. És ebbe a sorba sorolnám a BVSC-Zugló új napelemparkját is, amely nemcsak a klub, hanem Zugló életében is jelentős beruházás.

Fotó: Balogh Róbert

Az 50 kW-os napelemeket tartalmazó beruházás 25 millió forintos TAO-támogatásból valósulhatott meg.  A klub menedzsmentje hasonló megoldásra törekszik a már megépült kézilabda, a hamarosan elkészülő röplabda, illetve a felújítás alatt álló asztalitenisz csarnoknál is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb