Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

2022 tétje az önkormányzatiság léte

A Városért Egyesület hatvanadik alkalommal szervezett rendezvényére Horváth Csaba polgármester, aki egyben a szervezet elnöke, Karácsony Gergely főpolgármestert hívta meg vendégül.

Az online esemény az elmúlt egy év értékeléséről szólt. A beszélgetés jobbkor nem is történhetett volna, hiszen épp aznap első alkalommal egyeztettek az ellenzéki kerületek vezetői Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

– Nem sokat vártam ettől a találkozástól – mondta Karácsony Gergely –, és nem is sokat kaptunk. Az iparűzési adó felére csökkentése miatt szerettünk volna kompenzációt, de helyette csak ígéretek hangzottak el. Többek között azt ígérték, hogy külön-külön egyeztetnek majd az érdekeltekkel. Ismerjük az ilyen egyeztetéseket, így nem sok jóra számítunk. Karácsony Gergely évértékelőjében elmondta, hogy a főváros költségvetése már 2020-ban 94 milliárd forinttal csökkent az elvonások miatt, és ez az összeg a Lánchíd felújításának négyszerese.

– 2021-ben eleve 80 milliárd forintos működési hiánnyal számoltunk, amit a megtakarításainkból kívántunk pótolni. Erre jönnek rá az újabb megszorítások. Alig kezdődött el az év, és már 12 milliárddal kevesebből gazdálkodhatunk.

Horváth Csaba úgy látja, a mostani politikai csatározásoknak egyértelműen az ellenzéki önkormányzatok a vesztesei. Az emberek 2022-ben dönthetnek arról, hogy a jövőben egyáltalán beleszólhatnak-e a saját sorsukba – tette hozzá. A tét az önkormányzatiság megmentése lesz, ezzel együtt a demokrácia, a jogállamiság, a korrupció megszüntetése, az európai uniós pénzek hasznosítása. Szó volt arról, hogy Budapest felajánlotta segítségét a kormánynak, hogy megszervezi a fővárosiak oltását – de erre sem kaptak választ.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb