Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kedvezményes mikulástúra

A Tabáni Spartacus pince-klubhelyiségből indul a Magyarországi Eszperantó Szövetség hagyományos mikulás emléktúrája december 5-én kilenc órakor. Az öt kilométeres táv egyebek mellett érint eszperantó emlékhelyeket, a Mesemúzeumot, játszótereket is. 

Harmadik alkalommal rendezik meg az emléktúrát, amelynek útvonalát úgy alakították ki, hogy a túrázók, családok, terepfutók, szabadidő sportolók is kényelmesen teljesíthessék, tudtuk meg Nagy Jánostól, a szervezet alelnökétől, operatív vezetőjétől.

– Minden emléktúránkon megkoszorúzzuk Ludoviko Z. Zamenhof, az eszperantó nyelv megalkotójának szobrát. Az ellenőrzőpontokon pedig eszperantisták fogadják a résztvevőket, vagy eszperantó kódokat helyezünk ki, amiket a résztvevőknek fel kell írniuk – részletezte Nagy János.

Az idei túra nevezési díjából (1200 forint) 50 százalék kedvezményt kapnak a zuglóiak. A célba érkezők frissítőt, édességet és kétnyelvű emléklapot kapnak, így mindenki megismehetii saját eszperantó nevét is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb