Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Magyar Vöröskereszt is segítséget nyújt a menekülteknek

Több civil és szakmai szervezet mellett a Magyar Vöröskereszt is részt vesz az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésében, de támogatásra is szüksége van a feladat elvégzéséhez.

A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint elsősorban a határon nyújtanak segítséget, de a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésére a Nyugati pályaudvaron egész nap ott vannak az önkénteseik. Itt nem csak az érkezők élelmezéséről gondoskodnak, de információval is ellátják őket.

A szervezet adománygyűjtést is szervezett, ezen elsősorban tartós élelmiszert, higiéniás és tisztálkodó szereket gyűjtenek. A vöröskeresztet a 1359-es szám tárcsázásával, illetve átutalással is lehet segíteni munkája elvégzésében. Az felajánlott összegeket az OTP-nél vezetett 11786001-20157324-es számlaszámra lehet elutalni “humanitárius válság” közleménnyel.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb