Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A biztonságra hívja fel a figyelmet a rendőrség a kegyeleti ünnepek előtt

A bűnelkövetőkkel szembeni védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mivel a kegyeleti ünnepekkor egyre több a bűneset.

Halottak napja és Mindenszentek ünnepén sokan látogatnak a temetőkbe, de az emlékező családtagok mellett egyre több elkövető is megjelenik, ezért a rendőrség tanácsokkal segíti az embereket, hogy elkerülhessék a bűneseteket.

A hatóság azt javasolja, hogy a lakások nyílászáróit akkor is jól zárják be, ha rövid időre mennek el otthonról, az utazás során pedig csak a szükséges értékeket vigyék magukkal, és azokat is biztonságos helyen, kabát belső zsebében, táska zárt zsebében tartsák.

Fotó: Zuglói Rendőrkapitányság

Semmilyen értéktárgyat nem szabad őrizetlenül hagyni, még az autót sem, azzal jól látható, forgalmas helyen érdemes parkolni – írta a rendőrség, hozzátéve: semmilyen érték ne maradjon az autókban, a kerékpárokat, motorkerékpárokat le kell zárni.

A láthatóság érdekében azt tanácsolták, hogy szürkületben, vagy sötétben a gyalogosok, kerékpárosok viseljenek jól látható ruházatot, világos színű kabátot, láthatósági mellényt.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a temetők környékén, és azokon belül is változhat a forgalmi rend, ezért tájékozódjanak elindulás előtt, és a sok látogató miatt óvatosan közlekedjenek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb