Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A BKK fejlesztései Zuglóban is jelentősen javítják a kerékpáros közlekedés körülményeit

A Budapesti Közlekedési Központ közelmúltban indult XIV. kerületi beruházásainak köszönhetően sokkal kényelmesebb és könnyebb lesz a jövőben Zuglóban kerékpárral közlekedni.

A XIV. kerületben minden adott a kerékpározáshoz: nincsenek nagy szintkülönbségek, viszonylag közel van a belváros és a fontos közösségi közlekedési csomópontok, a lakótelepek mellett pedig a csendes kertvárosi utcák is kedveznek a kerékpárral közlekedőknek.

A Zuglóban zajló projektek keretében az elmúlt két évben jelentős előrelépések történtek a kerületi kerékpáros hálózat fejlesztésében:

– Zugló Önkormányzata a Vezér utca mentén már tavaly felújította és szakaszosan kerékpárutakkal kötötte össze a szervizutat, a júliusban kezdődött felújítási munkák eredményeként pedig a Fogarasi út és a Füredi utca között kerékpársáv jön létre. Így kényelmesebben lehet eljutni a Füredi utcai lakótelepről a Rákos-patakig, és onnan tovább egészen a Duna-partra. A beruházás keretében új járdákat építenek, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítják az akadálymentes közlekedést.

– Idén májusban véget ért a Róna utca megújítása, ahol az Erzsébet királyné útja és a Szugló utca között új kerékpársávokat alakítottak ki. A Róna utcai kerékpársáv csatlakozik a Thököly úti biciklisávokhoz, ahonnan a Keleti pályaudvarhoz, valamint a Stefánia úti kerékpárútra kanyarodva a Városligeten át a Hősök terére, illetve az Andrássy útra lehet eljutni.

– Júliusban egy másik zuglói beruházás is elkezdődött: a Mogyoródi út felújítása, amelynek során a meglévő kerékpárút megtartása mellett a kifelé vezető oldalon a Mexikói út–Róna utca közötti szakaszon kerékpársávot alakítanak ki, lehetővé téve így az irányhelyes kerékpáros közlekedést. A Róna utca és a Nagy Lajos király útja között pedig – ahol eddig nem volt önálló kerékpárút vagy kerékpársáv –, új kerékpársávot hoznak létre mindkét irányban.

Zugló kerékpáros térkép grafika

A kép kattintásra nagy méretben nyílik meg. / Forrás: bkk.hu

A tavaly átadott Vezér utca melletti kerékpárút, a Róna utcában idén létrejött szakasz, továbbá a Mogyoródi út és a Vezér utca most épülő kerékpársávjai fontos útvonalakat adnak hozzá Zugló és Budapest kerékpáros hálózatához, aminek köszönhetően a jövőben többen ülhetnek kerékpárra, így gyorsan, olcsón és egészségesen juthatnak el akár a belvárosba is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb