Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Hit és Remény mellett az Öröm gyertyáját gyújtották meg vasárnap

Meggyújtották a második gyertyát is a Bosnyák téri koszorún: A Remény sugarainak meggyújtásakor jelen volt Bárány Béla atya, a Páduai Szent Antal plébánosa, Szinetár Dóra, Jászai Mari-díjas színésznő, Horváth Csaba polgármester és Rózsa András alpolgármester.

A remény az egyik legszebb magyar szó – mondta az alpolgármester -, már csak azért is, mert mindenki csak jó dolgokat remél. Békét oda, ahol háború van, nyugalmat oda, ahol viszályság van, és szeretetet minden családnak.

Advent harmadik gyertyája az Öröm lesz, ám, örömből már előbb sem volt hiány a Bosnyák téren, ahol december 4-én megnyitotta kapuit az ingyenesen használható zuglói korcsolyapálya is.

Idén először nem jégből, hanem speciális, környezetbarát műanyagból készült a korcsolyapálya – mondta Horváth Csaba polgármester a megnyitón.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt a pálya idén valamivel rövidebb ideig – január 8-ig – lesz majd nyitva, de a szép környezet, a templom és a kerület karácsonyfájának közelsége, a Bosnyák téren árult forralt bor, puncs és tea illata így is örömteli pillanatokat jelent majd a korcsolyázók számára. Erről, illetve a szeretet fontosságáról beszélt december 4-én Szinetár Dóra, Jászai Mari-díjas színész- és énekesnő is, aki az adventi ünnepség és a korcsolyapálya megnyitójának díszvendége volt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb