Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tündérek varázsoltak Zuglóban

Szeretetteljes, hamisítatlan ünnepi hangulatba csöppent bele az, aki szombat délelőtt ellátogatott a Zuglói Civil Házba. Tündérek varázsoltak adventi hangulatot a jótékonysági fesztiválon.

Az interaktív előadással, a Pitypang Zenekar gyermekkoncertjével kezdődő program egyedülálló lehetőséget teremtett a felhőtlen szórakozásra, az ünnepi készülődésre és az adományozásra is. A Tündérpakk Alapítvány és az önkormányzat közös fesztiválján a szervezők különös gondot fordítottak arra, hogy a főként rászoruló családok gyermekei számára olyan szórakozási lehetőséget nyújtsanak, amelyeket a mindennapokban nem élhetnek meg.

Az arcfestésnek köszönhetően vadállatok, szuperhősük, tündérek, pillangók, királylányok, hercegnők vették birtokukba az épületet, ahol napközben koncertek, tánc, mesejáték, a zuglói óvónál által tartott kézműves foglalkozás is szórakoztatta őket. Az alapítvány elnöke, Szomolányi Tímea elmondta, óriási öröm számukra, hogy a családok rengeteg tartós élelmiszer-felajánlással érkeztek, amelyeket januárban osztanak szét a nehéz helyzetben élő családok között.

A nap végén pedig  óriási meglepetés várta a gyerekeket. Óriási szeretettel, csillogó szemekkel, dalokkal várták a Mikulást és segítőit (a rénszarvasok a ház tetején pihentek), akik több mint 100, édességgel teli csomagot osztottak szét.

Az ünnepséghez Horváth Csaba polgármester is csatlakozott, aki az egyik, általa átélt csodát is elmesélte. Az egyik évben két pár, szépen megtisztított csizmáját is kirakta a Nagyszakállúnak, aki mindkettőbe csomagot rejtett, de azt gondolta, megnézi, mennyire szemfüles a Télapó, és még egy fél pár csizmát tett a többi mellé, hogy kiderítse, mi történik. A polgármester elmondta, sok-sok évig nem tudta, hogyan történt, de a frissen odakészített lábbeli is megtelt édességgel.

Az eseményen készült fényképeket galériába rendezve IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Az alapítvány még várja a felajánlásokat a gyerekek karácsonyi ajándékozására: részletek a tunderpakkcsomagok.hu oldalon találhatók, a csomagokat december 9-ig kell eljuttatni szervezethez.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb