Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A kordonok lebontását követeli a polgármester

A Városligetben épülő Magyar Zene háza környékén létesített, a lakosságot a zöld területtől elzáró újabb kordonok azonnali felszámolására szólította fel a kormányt Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Washington szobornál tartott sajtótájékoztatóján.

További területeket vettek el az emberektől a Városligetben, mert az épülő Magyar Zene háza környékén újabb területeket kordonoztak le a Mimóza domb és a Winston Churchill sétány közelében – jelentette ki Horváth Csaba, hozzátéve: ez azért is érthetetlen, mert másfél éve a főváros és Zugló új vezetése egyértelműen kinyilatkoztatta, ami a Városligetben már épül, az megmaradhat, de más létesítményhez nem járulnak hozzá, legyen szó az új Nemzeti Galériáról, az Innováció Házáról, vagy éppen a Városligeti Színházról. – A Városligetben nem épületekre, hanem zöldre van szükség – hangsúlyozta a polgármester. – Erre most különösen nagy szükség van a járvány idején, hiszen minél nagyobb szabad terület van, annál többen tudnak biztonságos távolságot tartva sétálni, sportolni, levegőzni a ligetben.

Horváth Csaba szerint az újabb területek lezárása olyan pofátlan provokáció, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Látszik, hogy a kormányt nem érdekli a lakosság akarata és az sem, hogy a saját szavukat megszegve figyelmen kívül hagyják a Fővárosi Közgyűlés döntését. Céljuk, hogy lopakodó módon újabb és újabb zöld területeket vegyenek el a Városligetből, ahol a kordonok mögött kivágják a fákat, hogy aztán valami más kerüljön a helyükre.

– Itt az ideje, hogy a kormány színt valljon, és elmondja minden zuglóinak és minden budapestinek, hogy mit terveznek még lebetonozni az itt élők akarata ellenére – húzta alá polgármester. – A zuglóiak és a budapestiek nevében felszólítom a kormányt és a Városliget Zrt-t, hogy a terület helyreállítása után vonuljon le minden olyan helyszínről, ahol a főváros döntése értelmében nem épülhet semmi, mert a Városliget a budapestiek közparkja és nem a fanyűvő, betonozó Fideszesek terepasztala – fűzte hozzá Horváth Csaba.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb