Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A kormány ne tagadja meg a magyaroktól a nyugati vakcinákat!

Megdöbbentő, a magyar emberek ellen elkövetett súlyos bűn, hogy a kormány arra hivatkozva nem hívott le másfél millió adag Magyarországnak járó Moderna vakcinát, hogy drágállotta azt. Miközben Orbán és a Fidesz számolatlanul önti a tíz- és százmilliárdokat kormányközeli alapítványokba, fideszes oligarchák cégeibe és a senki által nem kért stadionépítésekbe, addig a magyar emberek egészségén akar spórolni és a vakcinákon filléreskedik.

Orbán Viktor és kormánya politikai haszonszerzés céljából erőlteti azokat az orosz és kínai vakcinákat, amelyekben az emberek a legkevésbé bíznak és amelyeket az egészségügyi hatóságok helyett gyakorlatilag a külügyminiszter engedélyezett. Mindeközben a kormány megtagadja a magyaroktól az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett, kipróbált, hatékony és biztonságos Moderna vakcinát, amellyel 750 ezer honfitársunk egészségét, életét lehetne megvédeni.

Felszólítom a kormányt, hogy vegye komolyan a főváros javaslatát! Ha a kormány nem akarja felhasználni a Moderna vakcináit, adja át őket a fővárosi és kerületi önkormányzatoknak, mi pedig gondoskodunk a budapestiek beoltásáról.

A kormány ezen felül azonnali hatállyal vonja vissza azt a döntését, mely szerint az oltási igazolásban nem akarja feltüntetni a felhasznált vakcina típusát! Orbán és a Fidesz ezzel ellehetetlenítheti a magyarok külföldre utazását, amely sok honfitársunk munkavégzésének alapvető feltétele. Így is sokan vesztették el a munkájukat, megélhetésüket a kormány bűnös semmittevése miatt, ne növeljék tovább a munkanélküliek számát!

Itt az ideje, hogy a kormány aljas politikai játszmák helyett szakmai szempontok alapján tegyen a járvány megállításáért, az emberek egészségének, életének megvédéséért!

Horváth Csaba
Zugló polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb