Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A kormányzati megszorítások ellenére is folytatódik a Biztonságos Zugló program

Nemcsak bővül, hanem folyamatosan korszerűsödik is a zuglói közterületi kamerarendszer – közölte a városrész közbiztonságért felelős alpolgármestere. Hajdu Flórián elmondta: tavaly az adatátviteli hálózat fejlesztésével és bővítésével párhuzamosan a XIV. kerület lakóövezeteiben 13 új helyszínre telepítettek térfigyelő kamerát. 

Ezenfelül kicserélték a rendszerben addig működő összes, szám szerint 28 darab régi típusú analóg kamerát nagy felbontású eszközökre, amelyek élesebb, részletgazdagabb képet jelenítenek meg, mint a korábbiak. A modernizálásnak a közterületi jogsértések megelőzésében, feltárásában és bizonyításában, a közbiztonság javításában van különlegesen fontos szerepe. 

– Az MSZP Összefogás Zuglóért-frakció a kormányzati megszorítások ellenére is tovább folytatja a Biztonságos, Fejlődő, Gondoskodó és Zöld Zugló program kivitelezését – hangsúlyozta Hajdu Flórián. Zugló kamerarendszerében jelenleg kizárólag a kor követelményeinek megfelelő technikai minőségű, a közbiztonságot a leghatékonyabban szolgáló berendezések működnek – tette hozzá.

A felszerelt, 360 fokban forgatható Full HD IP kamerák a 1080p felbontású képeket 6-8 Mbps sávszélességgel közvetítik akár élőképként, akár rögzített felvételként. Mindegyik rendelkezik nappali/éjszakai funkcióval, amely alacsony fényintenzitás mellett a kamerákat színes képalkotásról átkapcsolja fekete-fehérre, valamint a beépített infra megvilágításuk révén a legrosszabb fényviszonyok között is alkalmasak értékelhető felvételek készítésére.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb