Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A lakosság és az önkormányzat közös tervezésének eredményeként születik újjá a Pillangó park

A munkaterület lekerítésével, majd a régi burkolat elbontásával kezdődött el a Pillangó park átépítése. A parkmegújítás – amit 1 éven át tartó közösségi tervezés előzött meg – Zugló jelenlegi legnagyobb beruházása. A munkaterület lehatárolása mellett megmaradt a szabad átjárás a Pillangó utcai metrómegállótól a sportpályák mögött futó járdán, amelyen a Róna utca felé, a Bolgárkertész utca irányába továbbra is lehet közlekedni.

A park átalakítása során megújul a játszótér, a kitaposott, poros-sáros ösvények helyén új sétányok épülnek, futókör, kerékpártároló létesül, kiépül a közvilágítás és a locsolórendszer, új köztéri bútorok lesznek, és megújul a zöldfelület. A lakossági egyeztetések során már korábban kikerült a tervezett elemek közül a görkorcsolyapálya és a szökőkút, illetve az új parkolóhelyek is csupán a park mellett és nem a parkban létesülnek.

A terület faállományát a tervezés során többször is szakemberek mérték fel. Az így elkészült kataszter alapján született döntés a meglévő 1221 fa közül 94, jellemzően sérült koronájú, beteg, elszáradt, balesetveszélyes fa kivágásáról, melyekről ide kattintva található fotó, információ.

A munka megkezdése előtt minden fát madarász néz meg: egyetlen olyan fa sem lesz kivágva, melyen madár fészkel. A parkban 325 új fát ültetnek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb