Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elindult a 2018-as komposztálási program

Százhatvan komposztkeret várta azoknak a zuglói családi- és társasházaknak a lakóit, akik már jelentkeztek az idén is folytatódó komposztálási programra.

A regisztrációt követően Szilágyi László környezetvédelmi referens rövid tájékoztatást tartott a komposztálás szabályairól és a keretek összeszereléséről. A előadásából kiderült, hogy egy átlagos magyar családnál 30 százalék szerves hulladék keletkezik, amit a szemétbe dobás helyett célszerűbb komposztálni. Szilágyi László azt is elmondta, hogy a komposztáló keretek újrahasznosított műanyagból készültek, 0.6 köbméteresek és könnyen összeszerelhetők.

Fotó: Papp Dezső

Az ismertetőt követően az ingyenes komposztáló kereteket az igénylők a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. előtt vehették át. A szerdai akcióval mintegy 70 kerületi háztatásban kezdődhet meg a komposztálás.

Az önkormányzat továbbra is várja a program iránt érdeklődő zuglóiak jelentkezését. Komposztkeret ide kattintva igényelhető. Információ a projektről Szilágyi László környezetvédelmi referenstől kérhető, a szilagyi.laszlo@zuglo.hu e-mailcímen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb