Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Magyar Vöröskereszt is segítséget nyújt a menekülteknek

Több civil és szakmai szervezet mellett a Magyar Vöröskereszt is részt vesz az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésében, de támogatásra is szüksége van a feladat elvégzéséhez.

A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint elsősorban a határon nyújtanak segítséget, de a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésére a Nyugati pályaudvaron egész nap ott vannak az önkénteseik. Itt nem csak az érkezők élelmezéséről gondoskodnak, de információval is ellátják őket.

A szervezet adománygyűjtést is szervezett, ezen elsősorban tartós élelmiszert, higiéniás és tisztálkodó szereket gyűjtenek. A vöröskeresztet a 1359-es szám tárcsázásával, illetve átutalással is lehet segíteni munkája elvégzésében. Az felajánlott összegeket az OTP-nél vezetett 11786001-20157324-es számlaszámra lehet elutalni “humanitárius válság” közleménnyel.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb